Üle poole miljoni Nissani maasturi võivad sisaldada ohtlikku piduririket

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nissan Rogue.
Nissan Rogue. Foto: Tannen Maury / EPA

USA võimud on asunud uurima umbes 675 000 Nissan Rogue maasturit, mis võivad ootamatult sõitmise ajal pidurdada. Nissani esindaja andis teada, et Euroopat ja Eestit see probleem ei puuduta.

USA maanteohutuse administratsioon (NHTSA) teatas reedel, et võimalik piduririke võib puudutada 2017 - 2018. aastatel valmistatud Nissan Rogue maastureid. Organisatsioon on saanud enda sõnul terve hulga kaebusi, milles on kirjeldatud pidurisüsteemi käivitumist ilma mingi näilise põhjuseta.

Ühestki rikkega seonduvast vigastusest või surmast pole siiani teatatud.

Nissan teatas, et võimalikust rikkest puudutatud kliente teavitatakse ning nende sõidukite peal viiakse läbi tarkvarauuendus. Hetkel esineb probleem nähtavasti ainult USA ja Kanada sõidukitel, kuid samas pole välistatud, et see võib esineda ka mujal maailmas.

Nissanil on tulnud ennegi piduritega ette probleeme. Autotootja seisab USAs silmitsi suure ühishagiga, mis anti sisse seoses 2015. aastal valmistatud Infiniti mudelitega. Hagi järgi võivad autod ootamatult pidurdada ja jääda keset liiklust seisma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles