Facebook kulutab Mark Zuckerbergi turvamisele üle 22 miljoni aastas

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Zuckerberg lahkumas hotellist koos turvameestega Dublinis Iirimaal.
Mark Zuckerberg lahkumas hotellist koos turvameestega Dublinis Iirimaal. Foto: Artur Widak / ZUMAPRESS.com

Facebook kulutas möödunud aastal ettevõtte asutaja ja tegevjuhi Mark Zuckerbergi turvalisuse tagamisele 22,6 miljonit dollarit, mis on lausa kaks korda enam kui aasta varem.

Zuckerbergi ja tema perekonna turvalisuse tagamiseks eraldas sotsiaalmeediaplatvorm möödunud aastal 20 miljonit dollarit, mis on üheksa miljonit rohkem kui aasta varem. 2,6 miljonit dollarit eraldati eralennukite kasutamiseks, mis on ettevõtte sõnul samuti osa tegevjuhi turvalisuse tagamsiest.

Zuckerberg on maksnud viimased kolm aastat omale palka üks dollar kuus, kuid tema kompensatsioon oli 2018. aastal 22,6 miljonit dollarit, millest enamus kulutati turvameetmetele.

Facebook on sattunud oma kodumaal USAs laialdase avaliku pahameele alla, sest Venemaa kasutas sotsiaalmeediaplatvormi 2016. aasta presidendivalimiste mõjutamiseks. Samuti on ettevõte teeninud laialdast kriitikat kasutajate isiklike andmetega lohakalt ümber käimise pärast.

Cambridge Analytica skandaali käigus ilmnes, et poliitiline lobiettevõte omandas miljonite kasutajate andmed ilma kellegi loata. Samuti ilmnes selle aasta alguses, et Facebook on hoiustanud sadade miljonite kasutajate paroole tekstifailis, millele pääses ligi umbes 20 000 ettevõtte töötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles