Eestist pärit Moskva abilinnapea teeb oma sissetulekuga kolleegidele pika puuga ära (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksim Liksutov
Maksim Liksutov Foto: SCANPIX

Moskva abilinnapeadest teenis mullu enim Eestist pärit Maksim Liksutov, ilmneb ametnike avalikustatud sissetulekute ja isikliku vara andmetest.

Venemaa pealinna transpordiküsimuste eest vastutav Maksim Liksutov teenis 2018. aastal ühtekokku 19,9 miljonit rubla ehk ligi 275 000 eurot. Aasta varem oli tema koguteenistus palju suurem – 219,7 miljonit rubla (umbes 3 miljonit eurot), kuid suurem osa sellest oli saadud kinnisvara müügist.

Praegu kuulub Liksutovile Moskvas kolm kinnistut, enam kui 2000-ruutmeetrine elamu ning kaks mitteeluruumi.

Samuti on Liksutovi nimel mootorrattad Harley-Davidson ja Ducati XDiavel, kuid pole enam aasta varem deklareeritud sõiduautosid Lexus LX 570, Mercedes-Benz G55AMG ning mootorratast Honda.

Sissetuleku poolest järgnevad Liksutovile ehitusvaldkonna eest vastutav abilinnapea Marat Husnullin, kelle teenistus oli 2018. aastal 8,8 miljonit rubla (umbes 121 000 eurot) ning elamu- ja kommunaalmajanduse ning heakorra valdkonna abilinnapea Pjotr Birjukov 8,2 miljoni rublaga (ligi 113 000 eurot).

Moskva linnapea Sergei Sobjanini sissetulek avalikustatakse mõne päeva pärast.

Kolm aastat tagasi väljendasid Vene liberaaldemokraadid Liksutovi töö suhtes rahulolematust ning ostsid talle sümboolse üheotsapileti Tallinna tagasi.

Maksim Liksutov on sündinud 1976. aastal Loksal. 1990.-2000ndatel aastatel ajas ta Eestis transiidiäri. 2004. aastal taotles Liksutov Eesti kodakondsust, aga talle öeldi ära. Samas juba 2005. aasta detsembris andis Eesti valitsus toonase justiitsminister Rein Langi soovitusel talle kodakondsuse eriliste teenete eest, põhjendades seda tema panusega Eesti majanduse arendamisse. 2012. aasta 16. veebruaril vabastas valitsus Liksutovi Eesti kodakondsusest tema enda avalduse alusel.

Liksutov on tulnud allveeujumises Eesti ja NSV Liidu meistriks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles