Tuntud silmakliinik skeemitas end karistusest välja

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silmakliiniku seinal olev seinakell.
Silmakliiniku seinal olev seinakell. Foto: PEETER LANGOVITS / PM/EMF

Terviseamet tegi aasta aega väldanud järelevalvemenetluse tulemusena KSA silmakliinikule ettekirjutuse, kuid kuna keskus vahetas juriidilist keha, siis uue osaühinguna tegutsevat ettevõtet ettekirjutus ei puuduta, vahendas ERR.

Keskus oli terviseameti tähelepanu all juba alates 2017. aasta lõpust, kuna oli oma blogis jaganud teaduse arusaamadest väljapoole jäävat infot vaktsineerimise ning erinevate ravivõtete ja -soovituste kohta ning mullu alustas amet ka järelevalvemenetlust.

KSA Silmakeskuse OÜ lõpetas tegutsemise mullu mais ning jätkas seejärel tegutsemist Allvar Gullstrand OÜna ning viimatimainitu sai jaanuari alguses ettekirjutuse, millest üks osa puudutas ettevõtte blogis jagatavat teavet.

Paraku selgus pärast ettekirjutuse tegemist, et Allvar Gullstrand OÜ on oma tegevuse lõpetanud. Kliinik tegutseb KSA nime all edasi, kuid ettevõte, mis seda peab, on KSA Medica OÜ. See tähendab ühtlasi, et ettekirjutus uuele äriettevõttele ei kehti ja seda KSA Medicale ümber vormistada ei ole võimalik, sest järelevalvemenetlus on seotud konkreetse ettevõtte, Allvar Gullstrandiga.

Pikemalt ERRist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles