Vaevalt mõni kuu pärast aktsiakapitali vähendamist plaanib Silvano FG seda jälle suurendada

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvano suurim aktsionär on Mari Tooli kontrollitav Baltplast. Mari Tool ja Silvano FG nõukogu esimees Toomas Tool.
Silvano suurim aktsionär on Mari Tooli kontrollitav Baltplast. Mari Tool ja Silvano FG nõukogu esimees Toomas Tool. Foto: SCANPIX

Naistepesutootja Silvano FG teatas eile õhtul, et plaanib maksta dividende 20 senti aktsia kohta ning suurendada aktsiakapitali 10 sendi võrra 20 sendini aktsia.

Alles 30. jaanuaril tehti väljamaksed 20 senti aktsia kohta, mis tulenesid Silvano FG aktsiakapitali vähendamisest 7,2 miljoni euro ehk 20 sendi võrra aktsia. Otsus aktsiakapitali vähendamise kohta tehti eelmise aasta 28. juunil ning kanti aktsiaraamatusse 29. juunil.

Veel varasematel aastatel on Silvano kahandanud aktsiakapitali oma aktsiate tagasiostmise ja nende kustutamisega.

Silvano FG juhatus ja nõukogu teeb ettepaneku maksta dividende 20 senti aktsia kohta, millest 10 senti plaanitakse maksta hiljemalt selle aasta 20. maiks ning 10 senti 10. oktoobriks.

Silvano eelmise aasta kasum kasvas ühe protsendi võrra 11,5 miljoni euroni.

2017. aasta majandustulemuste eest maksis Silvano omanikutulu 20 senti dividendidena ja 20 senti aktsiakapitali vähendamisest tingitud tagasimaksena. Tagasimaksed maksti välja selle aasta 30. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles