Tallinlaste novembri küttearve tuleb oodatust väiksem

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Küte
Tallinna Küte Foto: Toomas Huik

Kuna Eesti Gaasi poolt Tallinna Küttele müüdud maagaasi hind kujunes novembris odavamaks, müüs Tallinna Küte novembris soojust alla konkurentsiameti poolt kinnitatud piirhinna.

Soojuse hind kehtib tagasiulatuvalt novembris tarbitud soojusele. Tallinna Küte müüs novembris soojust hinnaga 57,50 eur/MWh ja sellele lisandub käibemaks, piirhinnaks on konkurentsiamet aga aasta lõpuni kehtestanud 59,73 eur/MWh.

Soojuse piirhinda korrigeeritakse vastavalt konkurentsiameti poolt kooskõlastatud hinnavalemile hinnakomponentide muutumisel. Piirhinnaks on hind, millest kallimalt ei tohi soojust müüa. Küll aga saab ettevõte hinnavalemi komponentide muutudes müüa soojust piirhinnast madalama müügihinnaga.

Tallinna Küte toodab ligi 46 protsenti aastas müüdavast soojusest oma katlamajades, kasutades selleks maagaasi. Ülejäänud osa ostab Tallinna Küte sisse Eesti Energiale kuuluvast Iru elektrijaamast, Tallinna elektrijaamast ja teistelt väikestelt soojusetootjatelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles