Apple’i väärtus läheneb taas triljonile dollarile

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i juht Tim Cook 25. märtsil ettevõtte teenuseid tutvustamas.
Apple'i juht Tim Cook 25. märtsil ettevõtte teenuseid tutvustamas. Foto: NOAH BERGER / AFP/Scanpix

Eelmise aasta lõpus tugevalt räsida saanud Apple’i aktsia on aasta algusest kerkinud 28 protsenti ning ettevõtte turuväärtus läheneb taas triljonile dollarile.

Eile keskpäeval (New Yorgi aja järgi) oli Apple’i aktsia kerkinud 1,3 protsenti ja ettevõtte turuväärtus on kasvanud 956 miljardi dollarini. Selleks, et Apple’i väärtus kasvaks triljoni dollarini, kuhu ta esimese ettevõtteni maailmas jõudis eelmise aasta 2. augustil, peaks aktsia hind kerkima 212 dollarini, ehk puudu on vaid alla viie protsendi, kirjutab investeerimisajakiri Barron’s.

Seejärel hakkas aktsia hind kiiresti kukkuma ning viimaste aegade madalaimale tasemele 142 dollarini aktsia, kukkus väärtpaber jaanuari alguses.

Igal järgneval kvartalil on Apple’il triljoni dollari taset raskem ületada, sest ettevõtte agressiivne oma aktsiate tagasiostuprogramm kahandab aktsiate arvu. (Ettevõtte turuväärtus on aktsiate arvu ja selle hinna korrutis). Kui praegu on Apple’il 4,715 miljardit aktsiat, siis augustis oli 4,843 miljardit ning triljoni dollari väärtuseks piisas aktsia hinnast vaid 207 dollarit.

Turuväärtuselt järgmised ettevõtted, Microsoft ja Amazon ei jää kaugele maha. Microsofti väärtus on 916 ja Amazonil 916 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles