Kinnisvaraanalüütik: optimism on turul tagasi

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Kinnisvaraturul on märgata optimismi kasvu.
Kinnisvaraturul on märgata optimismi kasvu. Foto: Shutterstock

Arco Vara analüütik Mihkel Eliste sõnul on kinnisvaraturul täheldada mõningast optimismi tõusu.

Võrreldes aastatagusega langes esimeses kvartalis tehingute arv nii Tallinnas, Tartus kui Pärnus. Tänavu märtsis tehti kogu Eesti korteriturul tervikuna kokku 1979 ostu-müügitehingut. 

«Võrreldes veebruariga tehti ennekõike hooajaliste ja kalendaarsete tegurite tõttu koguni 20 protsendi võrra enam tehinguid, mida oli veidi rohkem kui tavaliselt, kuid mida võib siiski pidada iga-aastaselt suhteliselt tavapäraseks kasvutempo suurusjärguks,» seletas Arco Vara analüütik Mihkel Eliste.

Märtsikuu korterituru statistilist kasvu vedasid tema sõnul ennekõike uute korteritega tehtud tehingud Tallinna lähiümbruses - peamiselt Rae, Saku, Saue ja Viimsi vallas.

Kui eelmise aasta teises pooles võis mitmete asjaolude kokkulangemisel täheldada heitlikkust börsidel ning kinnisvaraturu järsku rahunemist, siis käesoleva aasta algus on Eliste sõnul pigem optimismi tähe all möödunud.

«Enamikes Eesti piirkondades on märgata rahunemise jätkumist, kuid arvestades eelmise aasta teises pooles aset leidnud muutusi, siis pigem on käesoleva aasta alguses kulgenud turu edasine areng oodatust veidi positiivsemalt,» lisas Eliste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles