1,4 euro piir varsti käes: kütusehinnad tõusid taas (11)

Maria Joost
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädala alguses kergitavad kütusemüüjad hinnad taas lakke. Täna oli 95-oktaanise bensiinihinnaks kujunenud 1,399 eurot liitri kohta.

Neste turundus-ja kommunikatsioonijuhi Risto Sülluste sõnul ei ole tanklates kajastuv hinnatõus endiselt tingitud biokütustele üleminekust.«Teadaolevalt ei ole veel ühelgi kütusemüüjal E10 ehk siis biolisandiga bensiini 95 veel müügil. Kõigil on varasemad varud ja sõltuvalt piirkonnast, sõltuvalt läbimüügist, millal need varud läbi müüakse, tuuakse ka seda E10 peale. Täna seda ei ole veel juhtunud, aga see toimub samm-sammult.»

Sülluste sõnul on hinnatõusu taga kallinenud maailmaturu hind, mis on kütuste sisseostu hinnad aktiivselt üles viinud. «Võrreldes möödunud esmaspäevaga on kütuse hind nii bensiinil kui diislikütusel kallinenud ca 2 senti. Möödunud nädala keskel oli hinnatase pisut soodsam ja see oli tingitud siseturu konkurentsist.»

Sülluste sõnul on maailmaturu hinnakasvu taga lisaks muudele teguritele ka aastaaeg. «Kevadel tarbimine alati hoogustub ja see viib ka maailmaturu hinnad üles, mis omakorda avaldub meie sisseostu hindades,» märkis Sülluste.

Kõvem konkurents on seni hoidnud 95 bensiini liitrihinna alla 1,4 euro, kuid pidevalt tõusev hind maailmaturul võib selle varsti seljatada.

Kommentaarid (11)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles