Ettevõtted nagu fööniksid – seljatasid võlad ja tõusid tuhast

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Andre Farmi juhi Erika Pääbuse sõnul päästis nende ettevõtte juustu tootmine. Praegu on võlad tasutud ning oodatakse esimest juustutellimust Singapurist.
Andre Farmi juhi Erika Pääbuse sõnul päästis nende ettevõtte juustu tootmine. Praegu on võlad tasutud ning oodatakse esimest juustutellimust Singapurist. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Igaveste võlglaste ja pankrotimeistrite kõrval on Eestis hulganisti ettevõtteid, mis suudavad makseraskused läbida, arved ära maksta ja äri edukalt jätkata. Kuid märk sellest jääb maha Creditinfo maksehäirete registrisse, kuhu saab kanda need ettevõtted, kes pole suutnud 45 päeva jooksul arvet tasuda. Praegu on registris ligikaudu 600 000 maksehäiret.

Meediast saab sageli lugeda ettevõtete kohta, mis kandivad võlgade tekkel firma varadest tühjaks ja lasevad äril kustuda varjusurmas, jättes võlausaldajad tühjade pihkudega. Koostöös Creditinfoga koostatud tabel näitab, et on ka paljui neid ettevõtteid, mis suudavad võlast priiks saada ja mille kohta ei ole maksehäirete registris enam kandeid või on vaid paar. Samuti on tegemist ettevõtetega, mis on saanud tekkinud maksuvõla kontrolli alla need kas tasudes või ajatades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles