Vihane troonimäng Läti suurfirma tipus

Märt Belkin
, BNSi vastutav majandustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surnud Olainfarmi omaniku tütar Nika Saveļjeva ning teise alaealise tütre, 2006. aastal sündinud Anna Emīlija Maligina, ema ja esindaja Signe Baldere-Sildedze.
Surnud Olainfarmi omaniku tütar Nika Saveļjeva ning teise alaealise tütre, 2006. aastal sündinud Anna Emīlija Maligina, ema ja esindaja Signe Baldere-Sildedze. Foto: Ieva LeiniÅ¡a / LETA

Kolme õe võimumängud Läti börsifirmast farmaatsiahiiu Olainfarmi üle on paisunud selliseks, et teeksid silmad ette parimatele Hollywoodi sarjadelegi. Kord on peal üks, kord teine, aktsia hind aga kukub kivina.

Aprilli esimesel päeval teatasid Läti meediakanalid uudisest, mis esmapilgul kõlas nii üllatavalt, et isegi Läti rahvusringhääling pidas vajalikuks Twitteris teatada: see kõlab nagu aprillinali, aga pole seda!

Keemia- ja ravimitööstus Olainfarm asub väikeses Olaine linnas, umbes poolel teel Riiast Jelgavasse. Esmaspäeval sõitis sinna erakorralist üldkoosolekut pidama kümme firma aktsionäri, kelle eesmärk oli välja vahetada firma nõukogu. Tehasesse neid aga sisse ei lastud. Nimelt oli juhatus enne nädalavahetust teatanud, et koosolek jääb ära, kuna kokkukutsumise teade ei vastanud nõuetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles