Amazoni juht sõlmis aegade kõige kallima lahutuslepingu

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeff Bezos ja MacKenzie Bezos.
Jeff Bezos ja MacKenzie Bezos. Foto: Danny Moloshok / Reuters/Scanpix

Amazoni juht ja asutaja Jeff Bezos ning tema eksnaine MacKenzie Bezos teatasid neljapäeval, et jõudsid lahutuslepingu tingimustes kokkuleppele. Rekordilise lepingu väärtuseks on ligemale 36 miljardit dollarit. 

MacKenzie Bezos säutsus neljapäeval, et lahutuslepinguga jääb tema kätte 25 protsenti Amazoni aktsiatest, mida nad Jeffiga oma abielu vältel ühiselt jagasid. See annab naisele umbes nelja protsendi suuruse osaluse e-kaubandushiiglases, mille väärtuseks on ligikaudu 36 miljardit dollarit. Tegu on kõigi aegade suurima lahutuslepinguga.

MacKenzie Bezosest saab lepinguga maailmas rikkuselt kolmas naine ning Jeff Bezos jääb hoidma maailma kõige rikkama inimese tiitlit. Mehe varade väärtuseks oli siiani 143 miljardit dollarit.

Hääletusõigus jääb kõigi ühiste aktsiate üle Jeff Bezose kätte. MacKenzie loobub ühtlasi oma osalusest USA väljaandes Washington Post ning kosmoseettevõttes Blue Origin. Enne lahutuslepingut kuulus Jeff Bezosele 16,3 protsenti Amazonist, millest jääb nüüd tema valdusesse 75 protsenti (aga kogu hääleõigus).

Kui MacKenzie Bezos otsustab näiteks oma aktsiad maha müüa, siis peab nende ostja sõlmima eraldi lepingu Jeff Bezosega, et saada ka hääletusõigus.

Siiani hoidsid kõige kallima lahutuslepingu tiitlit kunstiärimees Alec Wildenstein ja tema endine naine Jocelyn. Nad lahutasid 1999. aastal ja lepingusse läks 3,8 miljardit dollarit. Tegu on hiiglasliku rahasummaga, kuid see kahvatub Bezoste lahutuse kõrval.

Paar otsustas lõpetada 25 aastat kestnud abielu jaanuaris, mil kollane tabloidiajakiri paljastas, et Jeff Bezos on pidanud armukest, kelleks on Fox TV endine saatejuht Lauren Sánchez. Lauren Sánchez lahutab omakorda enda mehest, kelleks on Hollywoodi agent Patrick Whitesell. Jeff ja MacKenzie Bezosel on neli last. Lauren Sánchezel ja Patrick Whitesellil on kaks last.

Väidetavalt müüs Lauren Sáncheze vend, Michael Sánchez tabloidiajakirjale National Enquirer armukeste seksisõnumid ja intiimsed pildid ning teenis nende pealt 200 000 dollarit. Jeff Bezos on lubanud anda tabloidi emafirma American Media kohtusse, süüdistades neid väljapressimises.

Bezose sõnul ähvardas American Media avaldada temast alastifotod, kui ta ei lõpeta uurimist, kuidas sõnumid avalikkuse ette jõudsid. Jeff Bezose palgal töötav uurija väidab, et intiimsed pildid said mehe telefonist häkkimise teel kätte Saudi Araabia võimud, kes tahtsid maksta kätte Washington Postis ilmunud kriitiliste artiklite pärast, mis puudutavad ajakirjaniku Jamal Khashoggi piinamist ja mõrva Saudi julgeolekuteenistuse poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles