Toyota lasi 24 000 elektri- ja hübriidauto patenti vabaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota Prius.
Toyota Prius. Foto: Toyota

Jaapani ettevõte Toyota teatas kolmapäeval, et annab tasuta kasutada 24 000 patenti, mis puudutavad elektri- ja hübriidautosid ning hakkab patendikasutajatele pakkuma tasulist tehnilist tuge, kirjutab Peterburi portaal fontanka.ru.

«Teeme seda säästmaks aega, raha ja ressursse, mis on vajalikud keskkonnasäästliku transpordi arendamiseks ning võitluseks keskkonnaheitmetega ja olemasolevate tehnoloogiate parimaks kasutamiseks,» selgitas Toyota Motor Corporation oma käitumist pressiavalduses.

Toyota alustas ühena esimestest tänapäevaste elektriautode tehnoloogiate arendamist.  1997. aastast toodetav Toyota Prius oli esimene laiatarbehübriidauto. Praegu müüakse seda 90 riigis ja seda on valmistatud rohkem kui neli miljonit.

Suurem jagu vabaks antud patente puudutavad just hübriidtehnoloogiaid, elektrimootoreid, kontrollsüsteeme ja toitesüsteemi juhtimist.

Toyota on pikka aega arendanud ka vesinikmootoreid, mille kohta on sel nüüdsest avalikud 8000 patenti.

Ettevõte matkib sellega Elon Muski eeskuju, kes andis vabakasutusse Tesla patendid, samamoodi käitus ka Rootsi Volvo oma autoturvalisuse patentidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles