Olympic vaidlustab poolemiljonilise trahvi

BNS
Copy
OEG kasiino.
OEG kasiino. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Olympic Entertainment Groupi Leedu tütarettevõte plaanib vaidlustada firmale määratud 495 000 euro suuruse rahatrahvi, kuna peab Leedu järelevalveasutuse otsust valeks.

Leedu Hasartmängude Järelevalveasutus määras Olympicu Leedu tütarfirmale Olympic Casino Group Baltija (OCGB) trahvi rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise seaduse raske rikkumise eest.

Asutuse teatel ei suutnud hasartmängufirma täiendavalt üle kontrollida kolme kliendi identiteeti, kes vahetasid Panevėžyse kasiino mängulaudadel 42 200 eurot sularaha žetoonide vastu. Leedu seaduse järgi peab hasartmängufirma täiendavalt üle kontrollima kliendi identiteedi, kes vahetab 24 tunni jooksul enam kui 1000 eurot sularaha mängužetoonide vastu.

OCGB teatas aga teisipäeva õhtul, et on seisukohal, et ettevõttes rakendatav vastavuskontrolli süsteem on tõhus ning märkis, et et ennekõike on väidetav vastuolu seaduse ja ettevõtte praktika vahel: esiteks klientide korduva tuvastamise meetmetes, millega uuesti kontrollitakse klientide isikusamasus pärast esmast tuvastust, verifitseerimist ja registreerimist kasiinosse sisenemisel ning teiseks üle tuhande euro suuruste tehingute registreerimises.

«Kõnealune otsus ei puuduta rahapesu, terrorismi rahastamist ega kahtlase tegevuse raporteerimist,» teatas Olympic. OCGB on seisukohal, et järelevalveasutuse otsus on ebaõige. Seetõttu soovib OCGB otsuse ümber pöörata ja esitada vastava apellatsiooni, teatas firma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles