Ootamatult Tallinnast lende tühistanud Easyjeti aktsia kukkus

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Easyjeti lennuk
Easyjeti lennuk Foto: SCANPIX

Pea kõik suvised Tallinn-Milano lennud tühistanud Briti odavlennufirma Easyjeti aktsia läks langusesse peale seda, kui firma teatas, et suvine tipphooaeg tuleb oodatust nõrgem, kirjutab Bloomberg

Lennufirma ise süüdistas languses Suurbritannia poliitilist kriisi Brexiti ümber. Aktsia hind kukkus 7,2 protsenti peale seda, kui Easyjet teatas, et esimese poolaasta müügitulu istekoha kohta kukub hinnanguliselt 7,4%, samas kui kogukulud kasvavad 19%. 

Euroopa odavlennufirmad on olnud pideva surve all hinnakonkurentsi ja mahutavuse pärast. Näiteks eelmisel nädalal teatas Islandi odavlennufirma WOW Ai, et ei suutnud tegevuse jätmiseks rahastust leida ja tühistas kõik lennud.

Ka Ryanair teatas ettevaatlikust väljavaatest, viidates talvisele piletihindade langusele. «Makromajanduslik ebakindlus ja Brexitit ümbritsevad vastamata küsimused põhjustavad klientide nõudluse langust,» teatas ettevõte. «Meie väljavaated aasta teisele poole on nüüd ettevaatlikumad.»

Postimees kirjutas laupäeval, et Easyjet sulgeb juulis ja augustis Tallinn-Milano liini.  Põhjuseks tõi lennufirma nõudluse languse ehk selle, et viimaste kuude jooksul lendab Tallinna ja Milano vahel liiga vähe inimesi.

Tallinna Lennujaama kommunikatsioonijuht Margot Holts täpsustas, et liin on «pausi peal» 23. juunist 3. septembrini. Kuna britid lendasid Milanosse kolm korda nädalas, tähendab see seda, et ära jääb 20 lendu. Sügisel lennud tõenäoliselt jätkuvad. 

Lennujaama kommertsdirektor Eero Pärgmäe lisas, et kui ühe-kahe reisi tühistamine on normaalne, siis kahe kuu oma kindlasti mitte. «See võib olla seotud lennukite rotatsiooniga Milanos, kus nad lahendavad mingit väga konkreetsest probleemi,» arvas Pärgmäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles