Suurettevõtja Oleg Gross: elan riigipensionist (16)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Gross saabus Viljandi Mulgi Marketsid avatud aktsiaseltsile OG Elektra kuuluva kaupluse Grossi Toidukaubad avamisele oma helikopteriga.
Oleg Gross saabus Viljandi Mulgi Marketsid avatud aktsiaseltsile OG Elektra kuuluva kaupluse Grossi Toidukaubad avamisele oma helikopteriga. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Mina olen 67-aastane pensionär ja saan riigilt pensioni. Ettevõttest ma palka ei võta, vajadusel võtan vähesel määral dividende,» rääkis suurettevõtja Oleg Gross Virumaa Teatajale antud intervjuus.

Grossi vara väärtuseks hindas Äripäev viimati 122,7 miljonit eurot, millega ta paigutub Eesti rikaste edetabelis 15. kohale. «Ma kulutan enda peale vähe, saan riiklikku pensioni juba neli aastat ja igapäevaseks eluks sellest jätkub,» jätkas Gross. Keskmine vanaduspension oli mullu veidi üle 440 euro kuus.

Suurettevõtja sattus sel nädalal skandaali keskmesse, kui mitu tema firma OG Elektra töötajat väidavad, et ettevõte maksab neile osa palka sularahas, mille pealt makse ei maksa. Gross eitab neid süüdistusi ning peab selliseid väiteid väljamõeldiseks, samuti ei saa vaatamata «Pealtnägija» osaluseksperimendile juriidiliselt väita, et Grossi firmad petavad.

Grossi kinnitusel on OG Elektra tasunud kõigilt töötasudelt tööjõumaksud, maksuametil ettevõttele pretensioone pole ning sadakond kontserni 1800 töötajast saavad omal soovil ka täielikult või osaliselt palka sularahas.

Kokku saab töötasu kirjaliku või suusõnalise soovi alusel sularahas sadakond töötajat ja suurärimees möönab, et sellel on mitu põhjust. «Maapiirkonnas ei pruugi olla sularahaautomaate, võib ka olla, et inimestel pole arvelduskontot, ja teame, et paljudel inimestel on muud probleemid – pangad arestivad mõnel töötasu niipea, kui see arvele laekub,» nentis Gross. 

Pikemalt artiklis «Oleg Gross: maksangi sajale töötajale sulas ja legaalselt!».

Kommentaarid (16)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles