Swedbank on väärtusest kaotanud 7,3 miljardit eurot

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki Tallinna kontor.
Swedbanki Tallinna kontor. Foto: Reuters/ScanPix

Swedbanki väärtus oli rahapesukahtlustuse eelse ajaga võrreldes kukkunud aktsionäride üldkoosoleku ajaks 29,6 protsenti ehk 6,7 miljardi euro võrra.

Neljapäeva hommikul, vahetult enne Swedbanki aktsionäride üldkoosolekut ja mõni minut pärast Birgitte Bonneseni vallandamist, peatas Stockholmi börs aktsiaga kauplemise.

Selleks ajaks oli aktsia hind langenud 148,45 Rootsi krooni tasemele, mis teeb panga turuväärtuseks ligikaudu 16 miljardit eurot.

Aktsiaga jätkus kauplemine kohaliku aja järgi kella 15:45 paiku, mil Swedbank teatas börsile aktsionäride üldkoosoleku kokkuvõtte.

Tunni ajaga langes aktsia hind 143,55 kroonile ehk panga turuväärtus oli ligikaudu 15,5 miljardit eurot. Viie nädalaga on pank kaotanud väärtusest kolmandiku.

19. veebruaril, päev enne rahapesukahtlustuste ilmsiks tulekut sulgus Swedbanki aktsia 210,8 Rootsi krooni tasemel. Siis oli panga väärtus veel ligikaudu 22,78 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles