Selgus hätta sattunud kruiisilaeva Viking Sky mootoririkke põhjus (2)

Jaano Martin Ots
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra ranniku lähedal merehätta sattunud alus Viking Sky.
Norra ranniku lähedal merehätta sattunud alus Viking Sky. Foto: twitter

Laupäeval Norra ranniku lähedal tugeva tuulega hätta sattunud kruiisilaeva Viking Sky mootorite seiskumise põhjustas madal õlitase, teatati eile avaldatud raportis. 

Norra merendusameti juht Lars Alvestad teatas, et kuigi Viking Sky mootorite õlitase oli lubatud piires, oli see siiski suhteliselt madal ning sensorid lülitasid mootorid välja, et vältida nende kahjustusmist. 

Kruiisilaeva liigutavad edasi elektrimootoritega käiturid, millele toiteks toodavad voolu neli generaatorit. Nende seiskumine eelmisel laupäeval põhjustaski laeva juhitamatuks muutumise. Laeva karidele triivimise vältimiseks lasi meeskond sisse ankru ning kuna tormisel merel hakkas ilma veoseadmete ja stabilisaatoriteta laev tugevalt kõikuma, saatis kapten välja hädakutsungi. 

Kruiisilaeva neljast mootorist õnnestus meeskonnal kolm siiski taas käivitada, kuid tormisel merel ankrul kõikunud laevas tekkis paanika, inimesed said liikuvate mööbliesemete ja kukkumiste tõttu vigastusi ning kapten otsustas kutsuda abi. Merepääste alustas reisijate evakueerimist helikopteritega ning jõudis ligi 500 laeval olnud inimest maale toimetada. 

Laevafirma teatas, et kõik õnnetuse hetkel laeval olnud reisijad saavad piletiraha tagasi.

Viking Sky pukseeriti eile remondiks Kristiansundi sadamasse ning laevafirma loodab laeva uuesti merekorda saada aprillikuus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles