Ligi: fiskaalliidu asemel tuleb stabiilsusliit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel
Angela Merkel Foto: SCANPIX

Rahandusminister Jürgen Ligi kinnitusel fiskaalliitu Euroopas ei tule. «Räägitakse ikkagi mitte niivõrd fiskaal- või eelarveliidust vaid stabiilsusliidus, sõnakasutus on muutnud,» kommenteeris ta.

«Euroopa tasemel ei võta keegi tõsiselt, et tuleks ühtne maksusüsteem,» ütles Ligi. Euroopa stabiilsuspoliitika eesmärgiks on, et prognoosid oleksid kontrollitud, eelarve tasakaalus ja võlatase alandatud. Selleks, et riikide fiskaalpoliitikale survet avaldada, on Ligi sõnul võimalikud ka väiksed muutused Euroopa Liidu aluslepingutes.

Novembris tutvustasid Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso ja rahandusvolinik Olli Rehn ettepanekuid liikmesriikide eelarve järelevalve tugevdamiseks ja eurovõlakirjade loomiseks.

Täna Bundestagis peetud kõnes toonitas ka Saksamaa kantsler Angela Merkel, et liikmesriikide eelarvete üle oleks tarvis rangemat kontrolli.

«Merkel räägib ikkagi stabiilsuselemendist, mitte sellest, et kuidagi detailselt sisu ette kirjutada. Kui ta mindagi muud räägiks, siis oleks see väga suur seisukohamuutus,» kommenteeris Ligi.

«Eesmärk on stabiilsus, mitte ettekirjutused ja sekkumine.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles