Swedbanki peakontoris toimus läbiotsimine (9)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki peakontori läbiotsimine täna kella 12 ajal
Swedbanki peakontori läbiotsimine täna kella 12 ajal Foto: Anders Wiklund/TT / EPA

Rootsi rahvusringhääling SVT kirjutab, et Rootsi majanduskuritegude uurimise amet korraldas täna Swedbanki peakontoris läbiotsimise. Ettevõtte aktsia kukkus uudise peale 10 protsenti.

Ameti pressiesindja Niklas Ahlgren kinnitas, et informatsioon vastab tõele. Ta lisas, et läbiotsimine on seotud eeluurimisega, millest amet teavitas avalikkust kuu aega tagasi. «Ma ei saa rohkem kommenteerida, sest tegemist on käimasoleva uurimisega,» ütles Ahlgren.

27. veebruaril teatas Rootsi majanduskuritegude uurimise ameti peaprokurör Thomas Langrot, et otsustas algatada Swedbanki osas eeluurimise siseteabe loata avaldamise kahtluse kohta. «Ma olen algatanud eeluurimise, sest meil on alust arvata, et 15 suurimale aktsionärile edastati siseteavet enne seda, kui SVT loo avaldas,» ütles Langrot. 

Swedbank lisas börsiteate vahendusel, et ükski füüsiline või juriidiline isik ei ole praeguse seisuga kahtlustust saanud ning Swedbank teeb ametivõinudega igakülgset koostööd.

Ringhääling SVT kajastas veebruaris, et Swedbanki ja Danske Eesti filiaali kontode vahel liikus vähemalt 40 miljardit Rootsi krooni ehk umbes 3,8 miljardit eurot kahtlast raha.

Eesti käskis Danskel kohaliku filiaali sulgeda, kui pank tunnistas, et selle kaudu pesti raha.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles