Uuring: Eesti inimesed vahetavad töökohti iga kolme aasta tagant

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa tööpakkumised.
Töötukassa tööpakkumised. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Värbamisagentuur Brandemi analüüsist selgub, et keskmine ühe tööandja juures töötamise aeg on langenud kolme aasta ja nelja kuuni, viis aastat tagasi oli see neli aastat ja kuus kuud.

Aastane personalivoolavus on kasvanud viie aastaga 22 protsendi pealt 30,3 protsendini.

Keskmine tööstaaž on langenud peaaegu kõigil tegevusaladel. Erandina paistavad silma info- ja side tegevusala ning finants- ja kindlustustegevus, kus ühes ettevõttes töötamise aeg on läbi aastate püsinud viie ja kuue aasta vahel. Keskmine tööstaaž on kasvanud ka mäetööstuse tegevusalal.

«Personalivoolavus on ettevõtetele väga kulukas. Näiteks tippspetsialistide ja juhtide puhul on ühe töötaja asenduskulu kuue kuu kuni kahe aasta keskmine palgakulu,» kommenteeris analüüsi tulemusi Brandemi partner Paavo Heil.

Statistikaameti andmetest selgub, et personalivoolavuse ja palgakasvu vahel on tugev seos. Tegevusaladel, kus personalivoolavus kasvab kiiremini, on ka palgakasv kiirem.

Brandem Baltic OÜ on tööandja turunduse- ja värbamisagentuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles