Hiina ostab megatehinguga Airbusilt 30 miljardi eest 300 reisilennukit (7)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina riikliku lennufirma China Airlines Airbus A350-900.
Hiina riikliku lennufirma China Airlines Airbus A350-900. Foto: Bayne Stanley / ZUMAPRESS.com

Euroopa lennukitootja Airbus sõlmis Hiinaga 300 reisilennuki tellimise lepingu, mille väärtus ulatub umbes 30 miljardi euro kanti.

Tehing sõlmiti Hiina president Xi Jinpingi visiidi ajal Pariisi, mis on vaid osa presidendi käimasolevast Euroopa turneest. Massiivne tellimus sisaldab 290 A320 perekonna lennukit ja 10 A350 perekonna lennukit. Hiina tellib lennukid riiklike lennufirmade Air China ja China Southern Airlines jaoks.

Lepingu sõlmimine tuleb ajal, mil Airbusi USA rivaal Boeing seisab silmitsi 737 Max reisilennukite kriisiga pärast kahte traagilist lennuõnnetust. Boeingu jaoks on tegu ränga hoobiga, sest enamik 737 Max lennukeid on maailmas praegu kasutusest maha võetud. 

Xi alustas möödunud aastal oma tuuri Itaaliast, mille käigus liitus Itaalia esimese arenenud maailma majandusena (ja esimese G7 riigina) vastuolulise Siiditee projektiga. Nii Euroopa Komisjon kui ka USA on avaldanud sügavat muret Hiina kasvava mõjuvõimu üle Euroopas.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles