Ootamatu tehing: kaks Eesti vanimat reisibürood panevad leivad ühte kappi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wrisi juht Aili Kägu.
Wrisi juht Aili Kägu. Foto: Tairo Lutter

Reisikorraldaja Estravel Holding omandab 75 protsenti turismifirma Wris aktsiatest, selgub konkurentsiametile esitatud koondumisteatest.

Wris AS kuulub läbi valdusettevõtte Aka Holding OÜ Aili Käole. Kägu ostis ettevõtte enamusosaluse Vjatšeslav Leedo Holostovi Kinnisvarahalduselt möödunud aasta oktoobris.

Koondumise läbi pääseb Estraveli kontsern ligi soodsamatele hindadele ja hanketingimustele rahvusvahelisel turul tänu kasvavatele reisiteenuste summaarsetele ostumahtudele.

Soodsamad hinnad omakorda võimaldavad koondujatel paremini konkureerida välismaiste reisibüroodega, kelle käes on oluline turuosa tänu piiriülestele ostudele, kuid mis ei kajastu avalikes andmetes ega riiklikus statistikas.

Estraveli juht ning omanik Mark Aivo Takis märgib konkurentsiametile esitatud taotluses, et kodumaiste reisibüroode osakaalu suurendamine Eesti siseturul tooks riigile kasu nii otseste kui ka kaudsete maksude näol, millest riik praegu ilma jääb.

Estraveli konsolideeritud käive oli tunamullu 88,1 miljonit eurot. Wris AS-i müügitulu oli 2017. aastal 12,3 miljonit eurot. Ettevõtete teatel ei muutu koondumisega seoses kummagi äriühingu tegevus, selle tulemusena ei koondata töötajaid ega ühendata äritegevusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles