Kümme soosikut: eestlaste suvereiside lemmikriigid

Tarbija24
Copy
Gruusia on kerkinud eestlaste lemmiksihtkohaks!
Gruusia on kerkinud eestlaste lemmiksihtkohaks! Foto: VANO SHLAMOV / AFP

Kõige rohkem Eesti inimesi on ostnud suvehooajaks reisi Kreekasse, Bulgaariasse või Türki ning uute sihtkohtadena on esikümnesse tõusnud Gruusia ning Tuneesia, näitab Balti riikide suurima reisiagentuuri Estraveli statistika.

Suvehooaja reisid algavad aprilli lõpus ja kestavad oktoobri keskpaigani. 

Estraveli turundusdirektor Airi Ilisson tõi välja, et kui edetabeli tipus on Eesti reisijate teada-tuntud lemmikud, siis esikümnes on sel aastal ka mitu üllatavat sihtkohta. Näiteks on langenud Hispaaniasse reisi ette ostnud inimeste arv 56 protsendini, kuid sihtkoht on endiselt edetabeli esikümnes. Samal ajal on esikümnesse tõusnud esimest korda Gruusia, kuhu on reisi ette ostnud kolm korda rohkem inimesi kui eelmisel aastal samal ajal.

Gruusia populaarsuse kasv on peamiselt tingitud sellest, et kui seni sai sinna liinilendudega, siis tänavu lisandusid reisikorraldajate valikusse Tallinnast algava otselennuga pakettreisid. Teine riik, mis on tõusnud üle pika aja taas edetabeli esikümnesse, on Tuneesia, kus algab turismihooaeg juba aprillis ja kestab kuni oktoobrini.

Kaugematest sihtkohtadest on Estraveli klientidele alati pakkunud huvi USA ja sinna on ka tänavu ostetud ette kõige enam lennupileteid. Keskmine suvine pakettreis kestab 9 päeva, lennureis kaugsihtkohtadesse keskmiselt 11 päeva, kuid reis USAsse lausa 17 päeva.

2019. a suvehooajaks ette ostetud puhkusereiside edetabel

1. Kreeka

2. Bulgaaria

3. Türgi

4. Soome

5. Itaalia

6. USA

7. Hispaania

8. Gruusia

9. Tuneesia

10. Portugal 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles