Financial Times: Eesti idufirma murdis Euroopa tippu

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilirakendus Bolt.
Mobiilirakendus Bolt. Foto: Bolt.

Eesti Bolt (varem Taxify) on väljaande Financial Times koostatud Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete tabelis kolmandal kohal.

FT koostab juba kolmandat aastat koos uuringufirmaga Statista pingerea 1000 kõige kiiremini kasvavast Euroopa ettevõttest. Pingerea koostamisel võetakse arvesse ettevõtte aastakäibe geomeetriline kasvumäär vahemikus 2014–2017.

Tabeli tippu tõusis sellel aastal Ühendkuningriigi autoteenustele suunatud finantstehnoloogia (fintech) firma Blue Motor Finance. Eelmise aasta liider, toidu kojutoomisega tegelev idufirma HelloFresh on sellel aastal langenud teiseks. Tegu on samuti Briti ettevõttega. Kolmandalt kohalt leiab aga Eesti Bolti.

Pingerida domineerivad üleüldiselt tehnoloogiaettevõtted, mida on tabelis kokku 149 (ilma sisse arvestamata fintech ja e-kaubandusettevõtteid). Kõige rohkem peakortereid asub riikide plaanis Saksamaal (230) ja linnadest Londonis (63). Möödunud aastal paiknes Londonis 74 tabelisse pääsenud ettevõtted peakorterid.

Tabeliga saab lähemalt tutvuda siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles