Richard Branson nõuab uut Brexiti referenumit, nimetab lahkumist katastroofiks (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Branson.
Richard Branson. Foto: RAUL ARBOLEDA / AFP

Virgin Groupi juht ja miljardär Richard Branson leiab, et Suurbritannia on jõudnud Brexitiga katastroofi äärele ning seepärast tuleks korraldada uus referendum ja lahkumine võimaluse korral ära jätta.

Branson kritiseeris reedel avaldatud blogipostituses teravalt peaminister Theresa Mayd, leides, et ta ei seisa enam Ühendkuningriigi huvide eest ja on seadnud prioriteediks hoopis oma erakonna maine päästmise. Branson, kes Suurbritannias ise enam ei ela, leidis, et rahvas peaks saama uue võimaluse hääletada lahkumise üle. 

«Inimestel on nüüd palju parem arusaam sellest, mida tähendab Euroopa Liidust lahkumine tegelikult. Ma arvan, et lisaks minule on ka paljud teised inimesed lahkumise üle meelt muutnud. Valitsus peab jätma nüüd kõik võimalused lauale ja andma rahvale viimase sõna,» kirjutas Branson.

Veel samal päeval tulid Suurbritannias tänavatele protestima sajad tuhanded inimesed, kes nõudsid uut hääletust. May on siiani teise referendumi täielikult välistanud, kuid opositsioon avaldab talle tugevat survet. Analüütikud arvavad siiski, et teise hääletuse korraldamine ei leiaks parlamendis piisavalt hääli.

Branson on olnud koos paljude teiste suurettevõtete juhtidega väga tugevalt Brexiti vastane ja nimetanud korduvalt seda finantskatastroofiks. «Tuhanded töökohad on juba kaduma läinud ja väga paljud lähevad veel kaduma, sest ettevõtted valmistuvad tollideks ja katkestusteks tarneahelates. Finantsasutused on viinud riigist välja juba üle triljoni naela,» kirjutas Branson.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles