Deutsche Banki endised juhid said kopsakaid tasusid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Cryan möödunud aasta veebruaris, kui ta oli veel Deutsche Banki tegevjuht.
John Cryan möödunud aasta veebruaris, kui ta oli veel Deutsche Banki tegevjuht. Foto: Ralph Orlowski / Reuters

Saksa suurima pangakontserni Deutsche Bank endised juhatuse liikmed, nende seas pangast vastuoluliselt lahkunud endine tegevjuht John Cryan, said mullu kopsakaid tasusid.

Endised juhatuse liikmed said kokku oma endiselt tööandjalt mullu 24 miljonit eurot.

Cryan, kes juhtis panka 2015. aasta maist kuni 2018. aprillini, sai pangalt 8,7 miljonit eurot tasusid. Tema juhtimise all teenis pank kolm aastat järjest kahjumit.

Lisaks sellele sai ta 2,2 miljonit eurot kompensatsiooni töölepingu klausli eest, mis keelab tal mõneks ajaks konkureerivates firmades töötamise, ning veel 1,9 miljonit eurot töötasu veidi enam kui kolme kuu töö eest 2018. aastal.

Teine juhatuse liige, Nicolas Moreau, kes lahkus ametist panga varahaldusharu DWS kehva tulemuse tõttu, sai pangalt pea 8 miljonit eurot.

Endine IT-juht Kim Hammonds, kes nimetas panka «kõige mittetoimivamaks firmaks», kus ta kunagi töötanud on, sai pea 5 miljonit eurot.

Samal ajal maksti praegusele tegevjuhile Christian Sewingile 7 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles