Fjuk: me ei peaks leppima märtsipommitajate kujundatud linnaga (18)

PM Majandus
Copy
"Sõjale järgnenult toonane Nõukogude võim proovis hävitada kõike, mis vähegi meenutas seda, et Eesti kuulus Lääne kultuuriruumi, euroopalikku kultuuriruumi," arvas linnaplaneerimise ameti juhataja Ignar Fjuk.
"Sõjale järgnenult toonane Nõukogude võim proovis hävitada kõike, mis vähegi meenutas seda, et Eesti kuulus Lääne kultuuriruumi, euroopalikku kultuuriruumi," arvas linnaplaneerimise ameti juhataja Ignar Fjuk. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsuse otsusele mitte algatada detailplaneeringut Harju tänaval märtsipommitamise käigus hävitatud hoonete asemele uute majade ehitamiseks oponeerib linnaplaneerimise ameti juhataja Ignar Fjuk, kes peab seda alistumiseks nõukogude pommitajate ees, kes hävitustööga teadlikult Tallinna linnaruumi ümber kujundasid, kirjutab ERR.

Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja Ignar Fjuk pooldaks Harju tänavale vanalinliku tervikliku ilme taastamiseks endises mahus hoonestuse rajamist, sest hoonestamata jätmine tähendaks nõukogude vägede kätetöö aktsepteerimist.

«Tallinna vanalinna väärtus, mis muudab ta erakordseks euroopalikus linnade kultuuriruumis, seisneb eelkõige selles, et on säilinud praktiliselt terviklikuna kvartalite süsteem. Mis tähendab seda, et vanalinna puhul me ei hinda niivõrd ja eelkõige üksikuid hooneid, vaid just seda terviklikku süsteemi kvartalite, sisehoovidega ja tänavaid piiravate fassaadiseintega,» põhjendab Fjuk.

«Kõige lihtsamalt öeldes: me asendame meie n-ö hansalinliku ehitustraditsiooni märtsipommitajate poolt kujundatud linnaga,» lisas ta.

Loe pikemalt ERRist.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles