Soome postifirma koondab töötajaid ja toob osa töökohti Tallinnasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postipakk.
Postipakk. Foto: SCANPIX

Soome postifirma Posti teatas neljapäeval, et koondab 59 töötajat varem oodatud 106 asemel ning viib osa töökohti Soomest välja, muuhulgas ka Tallinnasse.

Postifirma märkis, et viimase kümne aasta jooksul on paberkirjade hulk langenud poole võrra ja paberlehtede arv on langenud 1950. aastate tasemele. Selletõttu peab firma järgmise kolme aastaga kärpima kulusid umbes 150-200 miljoni euro võrra.

«Oleme teinud korraldused, et leida tõhusad viisid ja võimalused kasutada tehnoloogilisi lahendusi. Meie kliendid vajavad meilt digivõimekust ja suutlikkust vastata nende kiiresti muutuvatele nõudmistele,» ütles Posti finantsjuht Tom Jansson.

Janssoni sõnul võetakse ümberkorraldustel arvesse, et postifirma tegutseb mitmes riigis, kokku üheteistkümnes.

Restruktureerimiskõneluste üheks punktiks oli Posti teenustekeskus, mis tegutseb nii Soomes, kui ka Eestis, Rootsis, Norras, Lätis ja Leedus.

«Meil on väljaspool Soomet võrratud meeskonnad. Me viime Tallinna teenustekeskuse meeskonnale osa neist halduslikest ülesannetest, millega nad juba seal tegelevad. Praeguse hinnangu järgi ja koostöökõneluste tulemusel luuakse Tallinnas kokku 14 uut töökohta,» ütles Jansson.

Jansson rääkis ka, et töötajaid tahetakse reformi käigus toetada ja neile pakutakse muuhulgas võimalust kolida töötamiseks Tallinnasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles