Baltika nõukogust lahkuv Kalm: mul on usku uude plaani

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadama juht Valdo Kalm lahkub Baltika nõukogut.
Tallinna Sadama juht Valdo Kalm lahkub Baltika nõukogut. Foto: Tairo Lutter

Baltika nõukogust lahkuv Valdo Kalm ütles, et toetab Baltika ärimudeli muudatusi.

«Toetan igati Baltika ärimudeli muudatusi. Praeguses olukorras on ainuõige keskenduda Balti riikide turgudele ning vähendada tegevuskulusid. Ettevõtte uus suund ei välista, et tulevikus saab uuesti kaaluda ärikasvu võimalusi,» ütles Baltika Grupi nõukogu liige Valdo Kalm.

Kalm, kes oli ettevõtte uue strateegia koostamise juures, lahkub kokkulepitult Baltika Grupi nõukogu liikme kohalt. «Meil oli kokkulepe, et olen nõukogus selle aasta kevadeni, sest minu töökoormus muude ettevõtmistega on niivõrd suur. Soovin Baltikale edu muutuste elluviimisel, tegemist on pöördelise ajaga ettevõtte arengus,» lisas ta.

Baltika juht Meelis Milder tänab pikaajalist nõukogu liiget panuse eest Baltika uue tegevusplaani koostamisse. «Valdo oma teadmiste ning kogemusega suunas ettevõtet lahenduste poole,» sõnas Milder.

Baltika Grupi nõukogu jätkab neljaliikmelisena, kuhu kuuluvad Jaakko Sakari Mikael Salmelin, Tiina Mõis, Reet Saks ja Lauri Kustaa Äimä.

Baltika jäi möödunud aastal 3,1 miljoni euroga kahjumisse, millele lisandub 2 miljonit eurot ettevõtte ümberkujundamiseks. Aasta kokkuvõttes vähenes rõivatootja müügitulu kokku 6 protsenti ja oli 44,7 miljonit eurot. Ettevõtte juhi Meelis Milderi sõnul tuleb firmal ärimudelit radikaalselt muuta ning keskenduda kulude vähendamisele.

Esmaspäeval teatas rõivatootja, et lõpetab Eestis tootmise ning koondab 340 töötajat. Edasise plaaniga kavatsetakse rahvusvahelise kasvu asemel keskenduda müügile Balti riikides, lihtsustada äriprotsesse ning vähendada tegevuskulusid. Kulude kokkuhoid tuleb tootmise lõpetamisest Eesti tootmisüksustes, brändide ühendamisest ja mitmete kahjumlike tegevuste lõpetamisest, näiteks lõpetatakse koostöö Venemaa frantsiisipartneriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles