Robert Kitt: Rootsi pankade põgenemine Eestist on puhas spekulatsioon (16)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Swedbanki juht Robert Kitt rõhutab ajakirjanduse rolli: iga rahapesu paljastus on tähendanud, et pank vaatab asjadele uue info valguses.
Eesti Swedbanki juht Robert Kitt rõhutab ajakirjanduse rolli: iga rahapesu paljastus on tähendanud, et pank vaatab asjadele uue info valguses. Foto: Tairo Lutter

Homme avaldab Rootsi Swedbank rahapesuskandaalide valguses tellitud auditi tulemused. Eesti Swedbanki juht Robert Kitt tunnistab, et rahapesuga seotud uurimisi on pangas tehtud ennegi, kuid nende tulemuste asjus jääb ta napisõnaliseks – kas tulemused on varem jõudnud näiteks rahapesu andmebürooni, ei saa ta kommenteerida.

Üks paljastus teise järel tõi kaasa Swedbanki aktsia vabalanguse ja suisa hirmu Rootsi pankade Baltikumist põgenemise ees.

Kitt aga kinnitab, et pank on selliste skandaalide peale alati soovinud ka ise tõde välja selgitada ning turult põgenemine pole tema teada kuidagi kõne alla tulnud.

Financial Times kirjutas, kuidas Balti riikide finantsinspektsioonid kardavad, et Rootsi pangad lasevad nende rahapesuskandaalide peale meie turult lihtsalt jalga. Kui palju teie hinnangul sellel kartusel alust on?

See on väga tõsine küsimus – et üks teema võib viia hoopis suurema ja tõsisema arenguni. Kuid minu hinnang on, et Eesti majandus toimib. Meie roll on Eesti majandust finantseerida ja plaan on jätkata. Alati on riske, kuid meie kavatseme igatahes jääda. Swedbank on alati öelnud, et meil on neli turgu – Rootsi, Eesti, Läti ja Leedu – ja seda pole minu teada plaanis muuta.

Ehk siis... kas sel hirmul on alust või mitte?

See on puhas spekulatsioon. Ma ei oskagi sellist spekulatsiooni rohkem kuidagi kommenteerida.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles