Eestis oli aasta lõpus vabu töökohti Euroopa keskmisest vähem

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabade töökohtade määr on Eurostati andmetel madalaim Kreekas. Kehv elujärg sunnib inimesi sageli otsima toidupoolist supermarketite prügikonteineritest.
Vabade töökohtade määr on Eurostati andmetel madalaim Kreekas. Kehv elujärg sunnib inimesi sageli otsima toidupoolist supermarketite prügikonteineritest. Foto: Nikolas Giakoumidis

Euroala vabade töökohtade määr kasvas eelmise aasta neljandas kvartalis 2,3 protsendile, Eestis oli vabade töökohtade määr 1,8 protsendiga allpool Euroopa Liidu (EL) keskmist.

Vabade töökohtade määr kasvas euroalal 2018. aasta neljandas kvartalis kolmanda kvartaliga võrreldes 0,2 protsendipunkti võrra ning aasta varasemaga võrreldes suurenes määr 0,3 protsendipunkti võrra, selgub Eurostati andmetest.

EL-is tervikuna kasvas määr eelmise kvartaliga võrreldes 0,1 protsendipunkti ja eelneva aastaga võrreldes 0,3 protsendipunkti 2,3 protsendini.

Suurim vabade töökohtade määr oli Tšehhis (6 protsenti), järgnesid Belgia ja Saksamaa mõlemad 3,4 protsendiga ning Austria 3,1 protsendiga. Madalaim oli näitaja 0,4 protsendiga Kreekas, millele järgnesid 0,9 protsendiga Bulgaaria, Iirimaa, Hispaania ja Portugal.

Neljandas kvartalis vähenes vabade töökohtade määr aastatagusega võrreldes EL-i riikidest Eestis, Iirimaal ja Horvaatias 0,1 protsendipunkti ja Leedus 0,2 protsendipunkti.

Leedus oli vabade töökohtade määr aasta lõpus 1,3 protsenti, Lätis 2,3 protsenti ja Soomes 1,8 protsenti.

Nii Eestis kui ka EL-is tervikuna oli vabade töökohtade määr teenindussektoris kõrgem kui tööstuses ja ehituses. Eesti teenindussektoris oli see 1,8 protsenti, samas kui tööstuses ja ehituses oli see 1,7 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles