Eestis tootmise sulgemisest teatanud Baltika aktsia läks kiirele tõusuteele

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika tootmine.
Baltika tootmine. Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Eelmisel aastal tugevalt kahjumsse jäänud moerõivaste müüja Baltika aktsia on tõusnud esmaspäevase kauplemispäeva jooksul juba kogunisti 19,66 protsenti pärast seda, kui ettevõte teatas laialdasest strateegia muudatusest.

Baltika teatas esmaspäeval, et sulgeb kulude kokku hoidmiseks Eesti tootmisüksuse ja koondab selle käigus umbes 340 inimest. Samuti lõpetab ettevõte mitmed senised kahjumlikud tegevused, ühendab terve hulga brände, lihtsustab äriportsesse ning keskendub edaspidi rahvusvahelise kasvu asemel müügile Balti riikides. Samuti liitub ettevõtte juhatusega Mae Hansen, kelle ülesandeks on aidata Baltikal radikaalsed muudatused ellu viia.

Baltika juhatuse esimees Meelis Milder ütles varem päeval saadetud pressiteates, et püsikulude ja protsesside analüüs ei võimalda Eesti tootmisüksustega jätkata: «Ettevõtte elujõulisuse tagamiseks tuleb teha seda, mida teevad konkurendid ehk toota seal, kus hinna ja kvaliteedi suhe on sobivaim,» ütles ta. «Baltika tänane ärimudel on kallis ja püsikulude osakaal väga suur, mis teeb reageerimise väliskeskkonna mõjudele ja nõudlusele ülimalt raskeks.»

Milderi sõnul vajab ettevõte omakapitali nõuetega vastavusse viimiseks ja strateegilise pöörde elluviimiseks aktsionäride toetust ning peab kaasama täiendavat kapitali mahus viis miljonit eurot, millest kolm miljonit eurot on vajalik 2018. ja 2019. aastate kahjumite katmiseks ja kaks miljonit eurot ettevõtte ümberkujundamiseks. «Selleks korraldame avaliku emissiooni ja kõikidel aktsionäridel on võimalus emissioonil osaleda,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles