Sotsiaalmeedia võigas hullus: rahvas tormas levitama Uus-Meremaa veresauna videoid (2)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
kaader Brenton Tarranti veresauna otseülekandest
kaader Brenton Tarranti veresauna otseülekandest Foto: / AP

Maailma suurimal sotsiaalvõrgustikul Facebookil tuli mängu panna kõik oma oskused ja võimalused ja  eemalda ainuüksi ööpäevaga pärast Uus-Meremaal Christchurchi  mošeedes toimunud veresauna koguni 1,5 miljonit seda kuvavat võika sisuga videolõiku.

Facebooki Uus-Meremaa üksuse juhi Mia Garlicki teatel kasutatakse vägivalda sisaldavate videote blokeerimisel kombinatsiooni programmidest ja inimtööjõust. 1,2 miljonit videot laskis süsteem automaatselt eemaldada juba nende üleslaadimise käigus.

Valdav osa neist võigast videomängu jäljendavatest videotest filmis tulistaja Brentan Tarrant ise oma rinnale kinnitatud kaamera abil. Tema jälgijad Facebookis olid esimesed, kes veretööst teada said, kuna mees tegi kuni esimeste laskudeni sel platvormil ka otseülekannet.

Veel tunde hiljem postitasid inimesed seda videot nii Facebooki, YouTube’i, Twitterisse kui teistesse kanalitesse.

Austraalia päritolu 28-aastase paremäärmuslase Brenton Tarranti rünnakus hukkus 50 inimest ja umbes sama palju sai vigastada. Hukkunute ja vigastatute seas on ka lapsi.

Allikas: Gadgets 360

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles