Eesti on ainus Balti riik, kus uute autode müük kahaneb (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Automüük
Automüük Foto: SCANPIX

Uute sõiduautode müük langes Euroopa Liidu riikides ka veebruaris hoolimata sellest, et suuremates riikides pööras automüük tõusule, teatas AMTEL.

Euroopa Liidus müüdi veebruaris veidi enam kui 1,1 miljonit uut sõiduautot, mida on üks protsent vähem möödunud aasta veebruariga võrreldes. Kokku on tänavu kahe kuuga müüdud 2,3 miljonit uut sõiduautot ehk 2,9 protsenti vähem võrreldes eelmise aasta esimeste kuudega.

Võrreldes jaanuariga pööras uute sõiduautode müük tõusule mitmes suures riigis, nagu näiteks Saksamaal (2,7 protsenti), Prantsusmaal (2,1 protsenti) ja üle mitme kuu ka Suurbritannias (1,4 protsenti). Samas aga jätkus langus Itaalias (2,4 protsenti) ja Hispaanias (8,8 protsenti).

Balti riikidest tõuseb äärmiselt kiires tempos uute sõiduautode müük Leedus, kus see veebruaris kasvas koguni 94,5 protsenti. Lätis kerkis müük 3,9 protsenti ja Eestis langes 8 protsenti.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles