Ford koondab Euroopas tuhandeid töökohti, aga tõstab aina tegevjuhi palka

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FILE PHOTO:    Jim Hackett (L), President and CEO of Ford Motor Company, speaks at the Ford press preview at the North American International Auto Show in Detroit, Michigan, U.S., January 14, 2018. REUTERS/Brendan Mcdermid/File Photo
FILE PHOTO: Jim Hackett (L), President and CEO of Ford Motor Company, speaks at the Ford press preview at the North American International Auto Show in Detroit, Michigan, U.S., January 14, 2018. REUTERS/Brendan Mcdermid/File Photo Foto: BRENDAN MCDERMID / REUTERS

Ford on otsustanud kaotada Saksamaal 5000 töökohta ning koondada veel teadmata arvu inimesi Suurbritannias. Koondamistelainete uudis tuli samal päeval, mil autotootja teatas, et ettevõtte tegevjuht Jim Hackett sai mullu miljoni dollari suuruse palgatõusu, kirjutab Financial Times.

Autotootja teatas, et tegevjuhi Jim Hacketti palk tõusis mullu 16,7 miljonilt dollarilt 17,8 miljoni dollarini, kuigi ettevõtte kasum ning aktsiahind on tugevalt langenud. Hackett on lubanud muuta ulatuslikult Fordi USA-st väljaspool asuvat tootmist ning plaani aluseks on 11 miljardi dollari suurune kulude kärpimine.

Ford palkab Euroopas 53 000 inimest. Plaanis on vähendada töötajate arvu ning äri ümber struktureerida. Kaotatud töökohtade arv sõltub sellest, kui paljud töötajad on nõus vabatahtliku palkade langetamisega. 

Samal ajal, mil tegevjuht sai kopsaka palgatõusu, on teiste ettevõtte tippjuhtide palgad vähenenud. Näiteks Fordi globaalse turu juht Jim Farley aastapalk langes 13,4 miljonilt dollarilt 5,6 miljoni peale. Tootmisjuhi Joseph Hinrichsi aastatasu langes 12,1 miljonilt dollarilt 5,8 miljonile dollarile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles