Eestlased ostsid pankrotistunud Soome aknatehase

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fenestra aknad
Fenestra aknad Foto: Fenestra

Eesti aknatootja Fenestra omandas detsembris pankrotistunud Soome aknatootja Domuse tehased Soomes Loimaal.

Tehing allkirjastati 15. märtsil Turkus Fenestra Suomi Oy ja Domuse pankrotihalduri vahel. Tehingu hind on poolte kokkuleppel konfidentsiaalne.

Loimaa objektil algab tootmine aprilli alguses ning plaanis on keskenduda puit-alumiinium- ja puitakende tootmisele, ütles Fenestra tegevjuht Lauri Laast pressiteate vahendusel. Tema hinnangul on Domuse ost hea uudis ka piirkonnas elavatele inimestele, kes kaotasid Domuse pankroti järel töö.

Fenestra omanikeks on 60 protsendi ulatuses erakapitalil põhinev Baltikumi investeerimisfond Livonia Partners ja 40 protsendi ulatuses ettevõtte juhtkond, kuhu kuuluvad Lauri Laast, Riho Prass ja Martti Siitam. Livonia Partners omandas Fenestra kuu aega tagasi.

Fenestra on puitalumiiniumist akende ja rõduuste tootja, mis ekspordib 70 protsenti oma toodangust. Ettevõtte peamiseks eksportturuks on Skandinaavia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles