Huawei tegi oma mobiiliplatvormi

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina telekomigrupi tarbijakaupade divisjoni juht Richard Yu
Hiina telekomigrupi tarbijakaupade divisjoni juht Richard Yu Foto: SCANPIX

Hiina tehnoloogiagigandi Huawei vaidlused ja võitlused USA ametivõimudega on viinud selleni, et ta lõi igaks juhuks oma mobiilitelefonide ja arvutite operatsioonisüsteemid juhuks, kui USA peaks Huaweil keelama kasutada Androidi või Microsofti tarkvara.

Huawei enda tarkvaraplatvormide loomist kinnitas väljaandele Die Welt ettevõtte tarbijatoodete üksuse tegevjuht Richard Yu.

Yu sõnul on oma süsteemid nö plaan B, mida rakendatakse ainult siis, kui Huaweid sunnitakse kärpima ärisidemeid Androidi platvormi tootva Google’i ja Windowsi arvutitarkvara looja Microsoftiga.

Hetkel kasutavad kõik Huawei mobiilid just Androidi tarkvaraplatvormi.

Huawei ja USA võimude vahel on pooleli mitu kohtuasja. Ettevõte esitas alles hiljuti kohtusse hagi selle vastu, et USA võimud ei luba oma turul müüa tema mobiilsidetehnoloogiat, telefone ja muud tehnikat ning teenuseid. USA võimude nõudel on Kanadas vahi alla võetud aga üks Huawei juhtidest.

Richard Yu nimetas taaskord täielikuks jamaks seda, et Hiina võimud saavad Huawei mobiiliseadmeid annab kasutada spionaažiks. «See on jama, see ei ole tehniliselt võimalik,» kinnitas ta tagauste puudumist oma tehnoloogias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles