Baltika küsib lisaraha, aktsia kukub kivina (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika juht Meelis Milder.
Baltika juht Meelis Milder. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES / PM/SCANPIX BALTICS

Moerõivaste müüja Baltika nõukogu teeb aktsionäride üldkoosolekule ettepaneku lubada emiteerida kuni viie miljoni euro väärtuses uusi aktsiaid ning võtta kolm miljonit eurot laenu, teatas ettevõte.

Baltika aktsia hind läks uudise peale vabalangusesse. Keskpäevaks oli aktsia kukkunud 16,5 protsenti 0,106 euroni.

Ettevõtte sõnul on 2018. aasta omakapitali suurus pärast ühekordsete   kulude   kajastamist   67 000  eurot  ning  see  ei  vasta  enam äriseadustikus  sätestatud  nõudele.  Seadusega  kooskõlas  olemiseks on vajalik vähemalt 2,040 miljoni euro suurune omakapital.

Jaanuari lõpus teatas Baltika, et lõpetab selle aasta esimeses kvartalis frantsiisilepingud Valgevenes ja Ukrainas ning Venemaa partneritega jätkatakse vähendatud mahus. Kuu aega hiljem teatas ettevõte, et eelmise aasta kahjum oli 3,1 miljonit eurot. Viimasest 11 aastast on ettevõte kahjumlik olnud tervelt seitsmel.

Baltika on tänaseks emiteerinud 40,795 miljonit aktsiat ning ettevõtte turuväärtus aktsia eilse sulgumishinna järgi 5,18 miljonit eurot, mis tähendab, et aktsiate arvu suurendatakse kahekordseks.

Lisaks andis nõukogu juhatatus nõusoleku kolme miljoni euro suuruse laenu võtmise ettevõtte suuromanikult investeerimisfondilt KJK Fund SICAV-SIF lähima kahe kuu jooksul. Planeeritav laen kannab intressi ja on lühiajaline, tähtajaga augustis 2019.

Sama fond on kinnitanud ka, et on valmis märkima uusi aktsiaid.

Baltika aktsia hind kukkus kolmapäeval ajaloo madalaimale tasemele 0,126 euroni. Märtsi algusest on aktsia kukkunud 27 protsenti.

Viimase kümne aastaga on Baltika aktsiate arv kasvanud üle kahe korra.  

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles