Fotod ja video: Elon Musk esitles uut Tesla Model Y linnamaasturit

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tesla tegevjuht Elon Musk esitles neljapäeval Hawthorne’i linnas toimunud tutvustusüritusel Tesla uut Model Y linnamaasturit, mis jõuab müügile 2020. aastal.

Musk ei avaldanud uue mudeli kohta kuigi palju tehnilisi detaile, kuid ütles, et pikema, 480-kilomeetrise sõiduulatusega mudel tuleb müügile millalgi 2020. aasta sügisel ja hakkab maksma 47 000 dollarit. Kõige odavam baasversioon suudab aga läbida ühe laadimisega 370 km ja tuleb Muski sõnul müügile millalgi 2021. aasta kevadel hinnaga 39 000 dollarit.

Lisaks hakkab Tesla müüma ka kahe mootoriga nelikveolist versiooni hinnaga 51 000 dollarit ja kõrgendatud jõudlusega performance'i versiooni hinnaga 60 000 dollarit. Viimane kiirendab Muski sõnul nullist saja kilomeetrini tunnis 3,5 sekundiga. Mõlemad tulevad müüki 2020. aasta sügisel.

Model Y on elektriautode tootja viies sõiduk ning teine sõiduk, mis on mõeldud massitarbeks.

Uus linnamaastur on mõõtmetelt suurem ja ruumikam kui Model 3, aga samas väiksem kui Tesla senine maastur Model X. Auto mahutab endasse seitse inimest. Kui Model X oli justkui maasturi versioon Model S luksusautost, siis Model Y on sisuliselt maasturi kuju võtnud Model 3. Kaks autot jagavad komponente 75 protsendi ulatuses.

«Sellel on linnamaasturi funktsionaalsus, kuid sõidab nagu sportauto,» ütles Musk uut autot tutvustades ja prognoosis, et tõenäoliselt hakkab Model Y müüma rohkem kui Model X ja Model 3 kokku, sest nõudlus väiksemate maasturite järgi on üle kogu maailma suurem kui kunagi varem.

Tesla Model 3 oli 2018. aastal maailma kõige müüdum elektriauto. Samas viis nende tootmine ettevõtte peaaegu pankroti äärele. Tesla lubas hiljuti hakata müüma ka kaua lubatud Model 3 baasmudelit hinnaga 35 000 dollarit. Paraku peab ettevõte Muski sõnul sellise hinnataseme saavutamiseks tõstma teiste mudelite hindu ning sulgema mitmed oma esindused, et hoida kokku raha.

Musk on varem öelnud, et Model Y tootmine ei kujune ettevõttele nii kurnavaks kui Model 3, sest kahel autol on nii palju ühist ning uusi tootmisliine see ei vaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles