Müller: pikas plaanis on finantsteenustes turvalisus olulisem kui mugavus

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Müller
Madis Müller Foto: Erik Tikan

Eesti Panga asepresident Madis Müller ütles tuleviku finantsteenuste konverentsil, et kui finantsteenuste pakkuja tahab pikalt äris püsida, siis on mõistlik tagada enne kiirete ja sujuvate lahenduste turule toomist teenuse turvalisus ja kliendile arusaadavus.

Klientide vajadused arveldamisel, säästmisel, investeerimisel ja laenamisel on üsna ajatud ning tehnoloogia areng finantsteenuste sisu ei muuda. Kuid tänu tehnoloogia arengule saab välja töötada senisest palju mugavamaid ja tõhusamaid finantsteenuseid.

«Tehnoloogia arengust tiivustatud muutustega finantsturul peavad kaasas käima nii seadusandlus kui ka järelevalve. Kuid tähtsaim väärtus finantssektoris on nii praegu kui ka tulevikus klientide usaldus,» arvas Müller.

Konkurentsi finantsturul on teravdanud tema sõnul uued finantstehnoloogiaettevõtted ja uusi tehnoloogilisi lahendusi on kasutusele võtnud ka kommertspangad. «Konkurentsi võivad finantsturul pakkuma hakata globaalsed tehnoloogiaettevõtted, nagu Google, Amazon või Facebook, kes on taotlenud selleks Euroopas juba esimesed litsentsid,» lisas ta.

Tähelepanuväärne on olnud Mülleri sõnul makseteenuste turu areng. «Kui veel mõni aasta tagasi seisnes uute makseteenuste pakkujate eelis kiiremate teenuste pakkumises, siis nüüd on välkmaksed turule toonud ka pangad. Pangad ja teised ettevõtted otsivad koostöös järgmisi tehnoloogilisi lahendusi, mis võimaldaksid Eestis turule tuua digitaalsesse rahakotti sobiva turvalise välkmakselahenduse, mida oleks sama lihtne kasutada kui pangakaarti või sularaha,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles