Volkswagen kaotab elektriautode nimel 7000 töökohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
24-aastane mees juhtis sõiduautot Chrysler ja sõitis ette peateel liikunud sõiduautole Volkswagen Golf, mida juhtis 72-aastane naine.
24-aastane mees juhtis sõiduautot Chrysler ja sõitis ette peateel liikunud sõiduautole Volkswagen Golf, mida juhtis 72-aastane naine. Foto: FILIP SINGER / EPA

Saksa autohiid Volkswagen teatas kolmapäeval, et kaotab 2023. aastaks 7000 töökohta osana püüdlustest kiirendada üleminekut elektriautodele. 

«Volkswagen kiirendab üleminekut...astudes sel aastal tähtsaid samme konkurentsivõime tugevdamiseks jätkusuutlikul alusel,» teatas Saksa autofirma avalduses. 

Volkswageni teatel toob rutiinsete tööülesannete automatiseerimine aastaks 2023 kaasa 5000-7000 töökoha kaotamise ning umbes 11 000 töötajat saadetakse lähiaastatel pensionile. 

Koondamine on osa firma plaanist vähendada 2023. aastaks kulusid 5,9 miljardi euro võrra aastas. Samal ajal suurendatakse investeeringuid elektri- ja isejuhtivatesse autodesse 19 miljardi euroni varem plaanitud 11 miljardilt.

Kuigi osa töökohtadest kaotatakse, plaanib autofirma luua 2000 uut töökohta elektroonika- ja tarkvaraarenduse vallas, et toetada firma uut ärisuunda.

Volkswageni kaubamärgi peadirektor Ralf Brandstätter ütles pressiteate vahendusel, et muudatused teevad "Volkswageni elektri- ja digiajastu kõlbulikuks".

Üleminekut elektriautodele veab osalt vajadus täita 2020. aastal jõustuvaid Euroopa Liidu uusi kasvuhoonegaaside piiranguid.

Teisipäeval teatas autokontsern, et suurendab elektriliste mudelite pakkumist tuleval kümnel aastal 70-ni, mida on varem plaanitust 20 võrra enam. 

Kolmapäeval teatatud koondamine lisandub varem teatavaks tehtud restruktureerimisplaanile, millega firma kaotab ülemaailmselt 21 000 töökohta ja tahab säästa 2020. aastaks aastas kolm miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles