Prantsuse prokuratuur uurib Renault'-Nissani eksjuhi pillavat pulmapidu Versailles' lossis

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlos ja Carole Ghosn.
Carlos ja Carole Ghosn. Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP

Prantsusmaa prokuratuur on asunud uurima Renault'-Nissani liidu endise juhi Carlos Ghosni priiskavat pulmapidu Versailles' lossis, mille maksis osaliselt kinni Renault.

Ghosn ja tema teine naine Carole pidasid 2016. aasta oktoobris Versailles' palees maha Marie Antoinette-teemalise pulmapeo, kus esinesid ka ajastutruude kostüümidega meelelahutajad. Renault teatas möödunud kuul, et kuulus loss ei küsinud peo korraldamise eest oma tavalist renditasu 50 000 eurot.

Palee enda sõnul oli Renault sõlminud 2016. aasta juunis nendega sponsorlepingu väärtuses 2,3 miljonit eurot ja seepärast ei esitanud nad ka pindade kasutamise eest arvet. Lepingu järgi saab Renault ligipääsu lossile ning muudele sellega kaasnevatele teenustele, mis on väärt 25 protsenti lepingust (575 000 eurot).

Renditasu maksmata jätmine võib Prantsuse võimude sõnul tähendada aga maksudest kõrvale hiilimist ja ettevõtte varade väärkasutamist.

Ghosni esindav jurist Prantsusmaal Jean-Yves Le Borgne ütles meediale, et tema klient on valmis maksmata arve tasuma. Juristi sõnul polnud Ghosnil aimugi, et ta midagi lossile võlgneb, sest arvet ei esitatud. «Ta arvas, et lossi kasutamine oli tasuta,» tõdes ta.

Ghosn lasti möödunud nädalal Tokyo kinnipidamiskeskusest kautsjoni vastu vabaks. Nädalavahetusel 65-aastaseks saanud meest hoiti kinni üle kolme kuu. Ta on kaotanud oma positsiooni nii Nissanis kui Renault's ja ootab kohut, sest Jaapani võimud süüdistavad teda oma sissetulekute suuruse varjamises ja Nissani varade väärkasutamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles