Nissani luksusbränd Infiniti kolib Brexitist räsitud Suurbritanniast välja

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Infiniti Q30 maastur Sunderlandi tehases.
Infiniti Q30 maastur Sunderlandi tehases. Foto: Owen Humphreys / PA Wire/Press Association Images

Jaapani autotootja Nissan lõpetab Suurbritannias Infiniti Q30 ja QX30 luksusmudelite tootmise, sest müük on nõrk ja kaootilise Brexiti tõenäosus aina kasvab.

Nissani luksusautode haru Infiniti teatel tõmbub bränd Lääne-Euroopast sootuks välja ja keskendub edaspidi Hiina ja Põhja-Ameerika turgudele, kus müük kasvab kõige kiiremini. Autotootja sõnul ei mõjuta restruktureerimine ettevõtte tegevust Ida-Euroopa, Lähis-Ida ja Aasia turgudel.

Möödunud aastal valmistati Nissani suurtehases Sunderlandis üle 12 000 Infiniti mudeli. Autotootja teatas veebruarikuus, et lõpetab samas tehases ka X-Trail mudeli tootmise ja valmistab neid edaspidi ainult Jaapanis. Sunderlandi tehas on Suurbritannia suurim autotehas, mis pakub tööd üle 7000 inimesele.

Üle 60 protsendi Sunderlandi linna elanikest hääletasid 2016. aastal lahkumise poolt.

Jaapani autotootja Honda teatas möödunud kuul, et sulgeb oma tehase Swindoni linnas, mis pakub tööd üle 3500 inimesele. Ka sealsed inimesed hääletasid enamuses Brexiti poolt. Nii Nissan kui Honda on teatanud, et ilma mitte mingisuguste lepinguta blokist lahkumie seab tarneahelatele tõsised takistused ja häirib tootmist.

Lahkumise tähtajani on jäänud 19 päeva, kuid ühtegi lepet pole sõlmitud ja Suurbritannia parlament hääletas teisipäeval peaminister Theresa May järjekordse lahkumisleppe maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles