Neivelt kutsus üles loobuma online-uudistest (17)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Neivelt
Indrek Neivelt Foto: Sander Ilvest
  • Neivelti hinnangul võiks ajakirjandus aja maha võtta

Ettevõtja Indrek Neivelti hinnangul tasuks Eesti rahval loobuda veebiuudiste lugemisest ja piirduda selle asemel «Aktuaalse kaamera» ja Vikerraadio uudistega; samuti arvas ta, et ajakirjandus on dopinguskandaalis meie «olümpiasangaritele» liiga teinud.

«See talv on olnud uudiste mõttes kuidagi eriliselt närviline. Swedbanki süüdistamine kahtlastes tehingutes, suusatajate dopinguskandaal, valimised ja peale valimisi võimalikud variandid koalitsioonidest,» tõdes Vikerraadio päevakommentaaris Indrek Neivelt, kelle hinnangul iseloomustab nende teemade käsitlemist meedias rohke emotsionaalsus, aga vähene sisu.

Swedbanki rahapesuskandaalist arvas Neivelt, et see, mis täna tundub kahtlane, ei olnud seda seitse-kaheksa aastat tagasi. Dopinguskandaali puhul heitis ta ajakirjandusele ette aga seda, et «oleme oma olümpiasangari nii ära hirmutanud, et ta ei taha isegi intervjuud anda».

«Kas seda kõike ei ole mitte liiast? Kas me pole avaliku süüdistamisega üle piiri läinud?» küsis Neivelt.

Ta arvas, et ajakirjandus peaks nende ja teiste teemade puhul aja maha võtma ja asju rahulikult käsitlema, mitte klikkide nimel lahmima.

«Tänasel päeval oleks meil kõigil asjakohane võtta ette üks korralik paast – nimelt meediapaast. Mis oleks, kui loobuks online-meediast ja vaataks õhtul ainult «Aktuaalset kaamerat» või kuulaks Vikerraadiost uudiseid?» sõnas ettevõtja.

Neivelt arvas, et sellise paastu tulemusel läheks kõigil Eesti inimestel mõte selgemaks ja tuju paremaks.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles