Konkurentsiamet tõmbas Leedu parkimismonopolile pidurit

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimise korraldamisel kolm suurt tegijat.
Parkimise korraldamisel kolm suurt tegijat. Foto: Postimees

Konkurentsiamet tõmbas pärast seitset kuud kestnud menetlust pidurit tehingule, millega parkimisteenuseid pakkuva Cityparki omanik soovis osta Europarki. Kuna Eesti parkimisturul on suuremaid tegijaid kolm, tekkinuks konkurentide koondumise järel mõnes piirkonnas eraparklate monopoolne seisund.

Leedu investeerimisfirma Lords LB Asset Management ostis Cityparki parklaketi 2017. aasta veebruaris. Toona teatas fondi juhtkond, et nad plaanivad Eesti parkimisturul laieneda ning möödunud aasta juulis sõlmiti leping Norra Europark AS-iga, et osta viimase tütarfirmad Eestis ja Lätis.

Kuna lisaks Cityparkile ja Europarkile on parkimisturul veel vaid üks suurem tegija (AS Ühisteenused, mille endine soojakuningas Kristjan Rahu ostis turvafirmalt G4S – J. R.), asus konkurentsiamet mullu juulis vaagima, milline mõju on koondumisel Eesti turule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles