Investor Mari: panin raha Robert Kitile

Investor Mari
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investor Mari soetas Swedbanki aktsiaid.
Investor Mari soetas Swedbanki aktsiaid. Foto: Postimees

Üldiselt olen võtnud viimasel ajal suuna, et ei rapsi, vaid talitan tasa ja targu. Aga sel reeglil on erandeid ja paar nädalat tagasi see juhtuski.

Pangandus on endiselt valdkond, mis tagab Eesti majanduse vereringe. Ning isegi kui see kõlab naiivselt, usun ma Swedbank Eesti juhti Robert Kitti ja seda, et tema meeskond pole pahatahtlikult ühtegi eurot, dollarit ega rubla pesnud. Samuti usun keskpanga juhti Ardo Hanssonit ja finantsinspektsiooni juhti Kilvar Kesslerit, kelle sõnul lõppesid Eesti kaudu tehtud kahtlased tehingud hiljemalt 2015. aastal.

Arvutasin üht- ja teistpidi ning lugesin analüütikute hinnanguid, kuni otsustasin vähemalt lühikeseks ajaks ehk umbes aastaks võtta Swedbankis positsiooni. Kõige paremini ehk võttis põhjused kokku Šveitsi suurpanga UBSi analüütikute soovitus Swedbanki osta. Nimelt on nende hinnangul Danske ja Swedbanki juhtumid väga erinevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles