Boeingu aktsia läks vabalangusesse

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boeing 737 MAX 8.
Boeing 737 MAX 8. Foto: JASON REDMOND / REUTERS/Scanpix

Juba teine lennuõnnetus Boeingu kõige müüdavama lennukimargi Boeing 737 MAX8-ga mõne kuu  jooksul saatis Boeingu aktsia vabalangusesse.

Börsipäeva esimestel minutitel kukkus Boeingu aktsia üle üheteistkümne protsendi.

«Meie ootame Boeingu suuremat volatiilsust,» ütles Reutersile investeerimispanga Morgan Stanley analüütik Rajeev Lalwani. (Terminit volatiilsus tavatsevad finantsanalüütikud kasutada eufemismina aktsia hinna languse asemel – T.O.). Samas aktsia soovitust analüütik ei muuda soovitades väärtpaberit portfelli lisada.

Pärast eelmise aasta oktoobris Indoneesias toimunud õnnetust, kus hukkus 189 inimest, kukkus aktsia hind 12 protsenti, kuid oli nüüdseks selle languse kaugelt tagasi teinud.

Boeing 737 MAX8 on lennukid on tänaseks lennanud kaks aastat ning sellest on saanuid ettevõtte paremini müüv mudel. Alates 2017. aasta maist on tehasest välja läinud 350 lennumasinat ning selle aasta jaanuari seisuga oli tellitud 4660 lennukit.

Etioopia lennukatastroof on aga tekitamas küsimusi. Peaaegu 60 protsenti ettevõtte eelmise aasta tuludest, mis olid rekordilised 101,1 miljardit dollarit, tuli kommertslennukite tootmisest.

Boeingu aktsia hind on sel aastal kerkinud senini 31 protsenti olles seni olnud Dow Jonesi tööstuskeskmise koosseisu parim aktsia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles