Sõjaks valmistumine: riik ostab eramaid ja kodusid kokku (27)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa keskpolügoon 20.06.2016
Sõjaväeõppus Sabre Strike. Miinipilduja, kaitseväelased, armee.
FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES
Tapa keskpolügoon 20.06.2016 Sõjaväeõppus Sabre Strike. Miinipilduja, kaitseväelased, armee. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES Foto: Sander Ilvest / Postimees

Kaitseväe kümnetesse miljonitesse ulatuvad investeeringud keskpolügoonile ajavad sõna otseses mõttes osa kohalikke elanikke oma kodust minema.

2015. aastast käima läinud kaitseväe keskpolügooni eriplaneering näeb ette, et keskpolügoonile rajatakse senisest oluliselt suuremat lahingõpet võimaldavad alad, mis tähendab uute teede, sihtmärkide ja lasekalade ehitamist – sisuliselt tähendab see, et Eesti valmistub sõjaks, vahendab Äripäev.

Kuna massiivne ehitus nõuab palju maad, on kaitseministeerium asunud hoogsalt ohualale jäävaid maatükke võõrandama, kuid mitmed kohalikud on sellele vastu, leides eeskätt, et ministeeriumil on probleeme viisaka suhtlemisega.

Pikemalt saab lugeda Äripäevast.

Kommentaarid (27)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles