Jaanuaris vähenes hotellides peatunud Soome ja Vene turistide arv

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene turistid Tallinna vanalinnas
Vene turistid Tallinna vanalinnas Foto: Konstantin Sednev

Tänavu jaanuaris vähenes aastataguse ajaga võrreldes Eesti majutusettevõtetes peatunud välisturistide arv ning seejuures vähenes aastavõrdluses nii Soomest kui ka Venemaalt tulnud turistide arv. 

Samal ajal suurenes aasta esimesel kuul majutusettevõtetes peatunud siseturistide arv. Kokku peatus majutusettevõtetes 2019. aasta jaanuaris 208 000 sise- ja välisturisti, mida on 1 protsendi võrra enam kui mullu samal ajal, teatas statistikaamet.

2019. aasta jaanuaris peatus majutusettevõtetes 114 000 välisturisti ehk 4 protsenti vähem kui eelmise aasta jaanuaris. 68 protsenti ehk 77 000 turisti saabus Soomest ja Venemaalt. Aastataguse ajaga võrreldes on mõlemast riigist saabunud turistide arv vähenenud vastavalt 19 ja 4 protsenti.

Läti turiste peatus majutusettevõtetes 8 protsenti rohkem. Rohkem turiste saabus ka teistest Euroopa riikidest: Rootsist, Leedust, Suurbritanniast, Saksamaalt ja Norrast. Aasia turistide arv jäi mullusele tasemele.

Seejuures eelistas 72 protsenti välisturistidest jääda ööbima Tallinna. 7 protsenti peatus Pärnu majutusettevõtetes ning Tartu linna ja Ida-Viru maakonnas kummaski 6 protsenti. 64 protsenti välisturistidest olid puhkusereisil ja 28 protsenti tööreisil.

Jaanuaris peatus majutusettevõtetes 95 000 siseturisti ehk 9 protsenti rohkem kui 2018. aasta jaanuaris. 59 protsenti siseturistidest olid puhkusereisil ja 25 protsenti tööreisil. Majutusteenuseid kasutanud siseturistidest peatus Harju maakonnas 31 protsenti, Tartu ja Pärnu maakonnas vastavalt 15 protsenti ja 14 protsenti ning Ida-Viru maakonnas 11 protsenti. 

Külastajatele pakkus teenust 999 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 20 000 tuba ja 47 000 voodikohta. Tubadest täideti 36 protsenti ja voodikohtadest 27 protsenti. Keskmiselt maksis ööpäev majutusettevõttes 37 eurot ehk sama palju kui 2018. aasta jaanuaris. Harju maakonnas maksis ööpäev 43 eurot, Tartu maakonnas 37 eurot, Ida-Viru maakonnas 33 eurot ja Pärnu maakonnas 27 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles